De fleste av oss som har vært på en indisk restaurant har antakeligvis et godt kjennskap til tandoorimariernte retter. Tandoorimarinade tilfører maten spennende farge og aroma, og smaken er fantastisk. Hjemme tenkte jeg å prøve ut noe nytt, nemlig å lage tandooritorsk. Som tilbehør ble det lagd en syrlig og frisk raita, samt villris. Resulatet var overraskende bra, og her følger oppskriften.
Til to personer brukte jeg:
- 300-400g renskåret torskefilet
- 3-4 ss Patak’s Tandoori paste
- 4 ss yoghurt naturell
- 1 ss grovkvernet pepper
- 1 ss olje
Raita
- 1/2 boks yoghurt naturell
- 1 tomat
- 1/4 agurk
- 1/2 rødløk
- 1 ss spisskummen
- 1 ss sort pepper
- En liten håndfull korianderblad
- Salt
- Litt lime/sitron
Villris
TIPS: Vil du ha skikkelig marinert fisk, bør du gjøre klar fisken dagen før, og la den stå i kjøla til du skal lage det. Jeg marinerte det 30 min før det skulle i ovnen. Dette gikk også greit, men merk da at tandoorismaken ikke rekker å trekke skikkelig inn i fisken.
Bland tandoori paste sammen med yoghurt i en ildfast form. Tilsett grovkvernet pepper og olje. Jeg pleier å bruke helpepper som har blitt knust i morter. Bland godt. Legg deretter fisken oppi, og sørg for at fisken er godt dekket på alle kanter i marinaden. Dekk over og sett det inn i kjøla dersom dersom du har tid til å marinere fisken.
Dersom du skal lage det med engang, sett ovnen på 200 grader. Dekk formen med aluminiumsfolie før du setter det i ovnen. La det steke for 20-25 minutter (følg med på fiksen i blant). Fjern deretter folien, og skru opp temp til 220 grader. La det stå i ca 10-15 minutter til du er fornøyd med konsistensen.
Mens fiksen er i ovnen begynner du på raitaen. Raita er en type yoghurtbasert saus og kommer i mange utallige former. Idag ble det laget slik: kutt agurk, løk og tomat i småbiter og ha det i en liten passende bolle. Tilsett yoghurten. Knus spisskummen og pepper i morter, og ha det i blandingen. Press over litt lime, og smak til med litt salt. Finhakk koriander og bland det inn i raitaen. Dekk over med plastfolie og legg det i kjøla inntil fisken er ferdig.
Når tandooritorsken er ferdig, er det bare å ta ut fisken, og servere det rykende fersk med raita og nykokt villris. Pass på å få med deg tandoorisausen som ligger igjen i formen. Håper det smaker godt!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Dette så spennende og deilig ut! Hvor kan jeg få kjøpt Patak’s Tandoori paste?
Takk! Du får tak i slike paste i forskjellige «innvandrerbutikker» (finnes det et bedre navn på slike butikker?;). Jeg tror også at Meny har begynt å ta inn slike produkter. Ikke helt sikker dog..