På en travel hverdag er ofte en god middag høydepunktet. Med mye kjøtt og kylling på menyen var det på tide å lage noe godt med fisk. Valget falt til slutt på laks, serveret med en frisk og fargerik mangosalsa og basmatiris.
Krydderlaks
- 4 x 100 g renskåret laksefilet
- Litt olivenolje/rapsolje
- 2ts korianderfrø
- 3 ts pepper
- 2 ts spisskummen
- 1/2 ts chilli
- 1/2 ts salt
- sitron
Mangosalsa
- 1 mango (ekstra godt hvis den fortsatt er umoden og litt syrlig)
- 1/2 rødløk (en hel hvis den er liten)
- 1 grønn chilli
- en liten håndfull koriander
- salt og pepper
- 1/2 sitron
Yoghurt naturell
- paprikapulver
- karripulver
Basmatiris
Start med mangosalsaen. Skjær opp mangoen i små biter. Lurer du på hvordan dette skal gjøres effektivt og elegant, er denne videoen en god veileder:
Ha mangoen i en liten bolle. Finhakk rødløk og koriander. Skjær chilli i tynne runde skiver. Ha dette oppi sammen med mangoen, og press over sitron. Smak til med pepper og salt. Dekk over med plastfolie og la det stå i kjøleskapet mens du gyver løs på laksen.
Lag en en krydderblanding til laksen ved å putte korianderfrø, pepper, spisskummen, chilli og salt i morter, og knuse dem forsiktig. Jeg har begynt å få sansen for grove krydderblandinger, slik at kryddersmaken blir mer fremtredende. Husk også at du gjerne må justere mengden av de forskjellige kryddersortene; kanskje liker du mer av det ene enn det andre.
Ha olje og sitron over fisken, og vend deretter fisken i krydderblandingen. Stek deretter fisken i en middelsvarm pannen med bittelitt olje (evt. smør dersom du foretrekker det), til den er gjennomstekt.
Kok ris. Anrett laksen sammen med ris og mangosalsa. Ha en fin klatt med fersk yoghurt ved siden av laksen med litt paprika- og karripulver drysset over. God middag!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
[…] ved å legge laksen på tallerken og smøre et tykt lag med pesto over. Server med mangosalsa (oppskrift finner du her) og nykokt ris til. Legg også gjerne på et par spiseskjeer rømme som du har smaksatt med lime, […]
Heia! Spennande oppskrift. Ska lage mangosalsa i dag. Brukte dokke fersk koriander?
– D
Ja bruk fersk! Alt annet enn fersk blir nedtur – men når det er sagt, så tror jeg faktisk jeg aldri har brukt koriander som ikke er fersk. Finnes det?!
Takk for eit raskt svar, Rush. Nei, fant ut at d ikkje fantes noko anna enn fersk koriander. Så masse kan eg om mat =p
Gledar mg t mangosalsa 😉
Takk for eit raskt svar, Rush! Fant ut at d ikkje fantes noko «ikkje ferskt koriander». Så masse kan eg om mat =p
Gledar mg t mangosalsa
– D
ikkje verst…har klart å svare dg 2 gangar…
Ivrig du
Håper det ble bra mangosalsa!
Mangosalsaen vart nydeleg! Det vart perfekt tilbehør til meen curryen eg lagde. Fekk masse skryt av trønderguttane, og då anbefalte eg Rice 😉
Nice. Prøvd raspet umoden mango (helt grønn) til laks før? Digg som bare det, frisk, syrlig og ypperlig til laks!
Må nok innom en innvandrerforretning for å få tak i umoden mango.
Nei, det har jeg ikke prøvd tror jeg. Teste det neste gang!