Wok er som kjent sunt, enkelt og kjapt lagd og denne gangen prøvde jeg på en indiskinspirert versjon. Denne var fantastisk god som falt i smak hos både kona, og broren min som var på besøk. Du kan nok med stort hell bytte ut kyllingen med svin dersom du foretrekker det eller har det for hånden.
For 3 store porsjoner brukte jeg ca:
- 4 kyllingfilet i strimler
- 1/2 purre
- 1 rødløk
- 1 paprika
- 1 brokkoli
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 ts Patak’s Madras curry paste
- 1 ts chilliflak (mer eller mindre alt ettersom..)
- 1/2 sitron eller lime (evt. 4-5 ss sitronjuice fra flaske)
- Salt
- Pepper
- Olje til steking (rapsolje er sunnest)
- Soyasaus
Skjær opp kyllingfiletene i strimler og ha det i en bolle. Tilsett sitron (eller lime), og litt salt og pepper. Bland godt og la det ligge til side. Kutt opp alle grønnsakene i passe store biter. Hvitløken kan du finhakke, evt. vente til senere hvis du har hvitløkspresser.
Sett wokpannnen din på plata, ha på middels varme og tilsett 2-3 ss olje. Når oljen blir varm tilsett curry paste, og la det surre litt (husk at slike curry pureer ikke må spises ukokt!). Et 2-3 minutter surring, kan du ha opp i kyllingen. Det er lurt å steke kyllingen i flere omganger, slik at det ikke blir for mye i wokpanna. Dette vil føre til at kyllingen blir kokt og ikke stekt. Når du har stekt kyllingen i 4-5 minutter, ha det over i en bolle og ha det på siden.
Nå skrur du opp varmen på det høyeste. Jeg woket porsjonsvis, dvs. i 3 omganger for anledningen. Dette er å anbefale for å få et godt resultat. Ha et par ss med olje, hvitløk og sleng på så en passe mengde av hver grønnsak i pannen. Tilsett deretter kylling og chillien. Stek det i et par minutter, og ha opp i 3-4 ss soyassaus på slutten. Wok videre i et par minutter til, og så er du ferdig!
Serveres med ris! Velbekomme.
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Kan melde at det var en suksess!
Vurdert å lage video neste gang? Personlig foretrekker jeg å bli vist hvordan det gjøres, fremfor å lese det selv. Gjern ikke noe lengre enn 3-5min.
Takker for tilbakemeldingen!
Og har du spørsmål, så er det bare å spørre på FB/Insta eller her, så får du svar..
Når det gjelder video, så hadde det vært veldig gøy Men så er er det jo litt krevende å lage. Det er mulig vi lager noen videoer etterhvert, men foreløpig så er det ikke på planen. Men vi har tenkt å legge ut noen småsnutter med videoinspirasjon på Instagram iblant, så følg med der
Dette så godt ut! Glad jeg kom borti denne siden
Prøvde meg på noe indisk-aktig selv i dag, men vet ikke helt hvor indisk det egentlig ble…
hahah nyhetesbrev og ja, greit skal melde meg inn 😉
Jepp, er selv blitt glad i mat 😀
Inspirerende matblogg, kommer nok til å stikke innom flere ganger !
Kult at du følger med!
Husk du kan melde deg på nyhetsbrev også, så får du oppdateringer en gang i blant på e-post
http://www.rice.no/about/nyhetsbrev/
Det så godt ut Rush, du er blitt flink kokk ser jeg !
Takk, du kjenner meg – alltid vært glad i mat og spising 😀