Retter av kylling går lett hjem hos både meg og madamen. Så da jeg skulle diske opp en tre-retters til hennes fødselsdag for ikke så altfor lenge siden, så falt valget på kylling til hovedrett. Forøvrig har jeg også beskrevet forretten her.
Må si at det tar tid å tenke ut en meny når du står i dagligvarehandelen og ikke har planlagt menyen, og maten skal være på plass om noen små timer. Men desto morsommere er det å gå rundt i butikken og la seg inspirere av alle smakene du greier å kjenne bare ved å tenke på ingrediensene du ser foran deg. Kyllingen hadde jeg bestemt meg for tidlig, mens resten ble plukket opp i butikken. Handleposen ble fylt opp med med villris, spinat, champignon og Toro kantarellsaus. Det ble til slutt en relativt sunn (kanskje ulovlig å kalle en rett med bacon for sunn, men la gå siden vi hadde spinat på menyen) og velsmakende rett.
Skal du være effektiv på kjøkkenet gjelder det å planlegge. Og til denne retten kan du fort bruke unødvendig lang tid hvis du ikke begynner med ingrediensene som tar mest tid.
For to personer trenger du:
Til kyllingen:
- 2 kyllingfileter
- 2 tynne baconskiver
- 1-2 frisk grønn chilli
- 1-2 hvitløksfedd
- 100 g champignon
- 1/2 løk
- Salt og pepper
- Olje til steking
Til spinaten
- ca 150g spinat
- 1/4 løk
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- 1/2 lime
- Olje til steking
Villris (jeg brukte for enkelhetsskyld Uncle Bens boil-in-bag – fyfy for en kokk sikkert, men lov for amatører som er i tidsklemme)
Toro kantarellsaus (må jo gjøre ting litt lett for seg selv også, og Toro har gode sauser)
Jeg begynte med kyllingen for den tar lengst tid. Snitt filetene i to, men ikke helt igjennom. Salte og pepre kyllingen rundt og inni. Hakk hvitløken og chillien i små biter som så legges inni kyllingfiletene. Surr så en baconskive rundt hver av filetene. Kyllingene stekes deretter på middels+ varme i stekepanne på begge sidene til den blir lysebrun (ca 2 min på hver side).
Når kyllingen er ferdig, flytt den over i en ildfast form, dekk til med aluminiumsfolie så kyllingen ikke blir tørr, og stek i ca 25 min på ca 200 grader midt i ovnen. I mellomtiden hakker du champignon og løk og steker det i samme panne som du stekte kyllingen så soppen trekker til seg litt kylling- og baconsmak. Stek til du har en konsistens på soppen du liker, 2-4 min bør være tilstrekkelig.
Kok nå villrisen slik som beskrevet i forpakningen. Ofte tar det ca 20 min med mindre det hurtigris.
Ta deg et glass vin og kos deg litt mens du lager kantarellsausen etter beskrivelsen på sausposen.
Når du har tatt ut kyllingen, la det hvile litt. I mellomtiden varmer du en stekepanne eller wokpanne til høyeste varme. Ha i olje, hakket løk, hakket hvitløk og spinaten. Surr rundt i 1-2 min til spinaten faller litt sammen. Ha i salt, pepper og press over en halv lime.
Server nå maten og press litt frisk lime over kyllingen. Har du litt frisk persille så er det bare å hakke og strø over for å få det til å se litt proffere ut.
God fornøyelse!