Travel hverdag betyr at middagene må lages raskere enn svint, og har man planlagt bittelitt så kan man raskt diske opp noe godt uten at du må ty til Grandisen som ligger og lurer lengst bak i fryseren. Idag er det en oppskrift på spaghetti med chorizo og ruccolasalat. Denne retten fikser du på 10-15 minutter, garantert.
Ingredienser for 2 gode porsjoner:
200g spaghetti, fullkorn for litt bedre samvittighet
200g chorizo (min var en «spicy» versjon), skjært opp i mindre biter
2 fedd hvitløk, kuttet i tynne skiver
1/2 løk
4 tomater, kuttet i mindre biter
50-60g ruccolasalat, eller så mye du orker
En liten håndfull basilikum
Salt
Pepper
Litt sitron
Olivenolje
Ok, for å rekke 15-minutters fristen gjør følgende: Kok opp spaghettien etter anvisning på pakken. Mens spaghettien koker, har du selvfølgelig i en vill fart kuttet opp løk, hvitløk, tomater og chorizo. Ha spagettien tilbake i gryta etter å ha silt av vannet. Ha i litt olivenolje.
Fres løk og hvitløk i olivenolje, og kast det over i spaghetti-gryta. Stek deretter opp chorizo, jeg liker at de blir litt sprøe. Legg dette også i gryta. Chorizoen har antakeligvis lagt inn en god del deilig fett/olje; stek tomatene videre i dette, ha opp i litt salt og pepper, og en skvett vann hvis ønskelig. Ha opp i basilikum på slutten, og legg over i gryta. Blant godt.
Ruccolabiten er enkel. Ha det i en bolle strø over litt (maldon)salt, pepper, skis over noen dråper sitron samt en dæsj olivelolje. Bland kjapt og lett med fingra. Spaghettien serveres med en god dose ruccola på toppen, og noen basilikumblader rundt.
Du rakk det på 15?
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer