Med så mye styr rundt skreien i det siste var det på tide at jeg også testet ut hva all dette maset var om. Og siden jeg har hørt at fisk er sunt, hadde jeg ekstra god samvittighet da jeg disket opp skrei med potetmos, rødbeter, chorizo og vårløk. Og den var sexy.
Ingredienser for 2 personer
ca 400-500g skrei uten skinn og bein, skåret i ca 2,5-3cm tykke skiver
1/2 løk, kuttet i to
1 fedd hvitløk, hel
2 ss med salt
1/2 ss med hel sort pepper
1 ts sitronsaft
2 liter vann
2-3 laurbærblader
Potetstappe
5-6 mellomstore poteter
1 ss smør
1,5 dl melk (helst h-melk)
Salt og pepper
Tilbehør
4 ss chorizo i små terninger
1 vårløk, kuttet opp.
3 ss smør
1 rødbet, delt i to og deretter tynt kuttet (halvmåneform)
Fremgangsmåte
Kok opp vannet med løk, hvitøk, salt, pepper, sitronsaft og laurbærblad. Kok også opp poteter til potetstappen (uten skall).
Når vannet har nådd kokepunktet, kan du ta det fra plata. Legg skreibitene forsiktig i gryta og sett på lokket. La fisken trekke i 10 minutter.
Ta ut fisken, og legg opp i rødbetene, og la det trekke mens du fortsetter på resten.
Stek chorizo i stekepanne, uten olje eller smør. Når det har blitt brunt og sprøtt ha opp i vårløk. Legg dette over i en liten bolle.
Fjern panna fra plata, og smelt tre spiseskjeer smør i samme panne. Da får du litt spennende smeltet smør enn vanlig 😉
Mos potetene med stapper, og ha opp i smør og melk. Smak til med salt og pepper.
Anrett ved å legge potetstappe nederst, og to fiskebiter over. Legg ved rødbetskiver ved siden av. Strø over stekt chrorizo og vårløk. Ha litt smør over fisken. Avslutt med å pynte med urter, f.eks. dill. (Strø litt maldonsalt over fisk og rødbeter for siste finish 😉
Sexy skrei servert!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer