Da er det endelig påskeferie, og hva er bedre enn en oppskrift på noe som du kan lage både raskt og enkelt, men samtidig kan imponere med til både familie og venner? I påsken er det for mange en selvfølge med lam på menyen, og jeg presenterer i dag en viltgryte med en liten vri. Dette er en gryte som jeg vanligvis bruker reinsdyrskav i, men i dag bestemte jeg meg for å prøve den ut med lammeskav. Lammekjøttet gjorde gryten enda bedre, og dette er et måltid jeg virkelig anbefaler deg å prøve. Kremet lammegryte, potetmos, grønnsaker og tyttebærsyltetøy på under en halv time. Jeg garanterer deg at dette ikke slår feil.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- Ca 300-400 frossent lammeskav
- 150 g sopp (sjampinjong, kantarell osv)
- 22 stk sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 50-100 g bacon, i terninger
- En boks seterrømme
- 5 stk knuste einebær
- 2-3 ts tørket timian
- Salt og pepper etter smak
POTETMOS:
- 8 stk potet
- 1 ss smør
- 2 dl matfløte
- 1ts revet muskatnøtt
- frisk dill
Skrell og del potetene i terninger, kok dem møre.
Stek kjøttet i to omganger, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet til side mens du begynner på lammegryta. Kutt bacon i små terninger og stek dette raskt på høy varme.
Kutt sopp i skiver, finhakk sjalottløk og stek dette til det er gyllenbrunt. Tilsett hvitvin og lammeskav og la det koke i ca. 5 min. Rør inn seterrømme, einebær, timian, salt og rikelig med pepper. La retten småkoke videre i ca. 10 min og tilslutt tilsettes bacon.
Når gryten nærmer seg klar, kan du mose potetene og røre inn matfløte og smør. Smak til med salt, pepper, muskat og strø på litt dill. Jeg serverte lammegryta og potetmos med rosenkål og tyttebærsyltetøy.
Ta fram påskeegget til dessert. Du fortjener denne ferien!
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Siste kommentarer