Jeg har alltid likt egg. Både kokt og stekt egg glir lett ned – rått egg er vel det eneste jeg holder meg unna. I den senere tid har jeg funnet ut at omelett er en fantastisk enkel og mettende sak, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser for en velsmakende omelett. Her er en omelett som jeg prøvde ut her om dagen som må sies ble svært vellykket.
For 2 personer vil du trenge ca:
- 4 mellomstore egg
- 1/2 løk
- 1/2 vårløk
- 1 rød chilli
- 2-3 skiver av din favorittost
- 2-3 skiver røkt kyllingpålegg
- 1 ss crème fraîche
- Salt og pepper
- Smør eller olje til steking
Finhakk løken og chillien. Blir du lett svett i barten, så anbefales det at du fjerner frøene. Hvis motsatte er tilfellet, må du selvsagt bruke enda en av de røde rakkerne. Kutt opp en halv vårløk i ringer. Jeg pleier ikke å bruke den aller nederste delen. Kutt opp ost og pålegg i terninger.
Finn fram en rund og dyp bolle. Knekk eggene oppi. Ha opp i 1/2 ts salt og kvern over pepper. Tilsett også crème fraîchen. Bruk en gaffel og pisk det jevnt og godt.
Sett stekeplata på medium varme og finn fram en passe stor stekepanne. Putt litt smør, evt. olivenolje/raspolje i panna. Tilsett løken, chillien og kyllingen. La det surre i 2-3 minutter, eller til løken blir blank og fin.
Tilsett eggene i stekepanna. Det er viktig at stekepanna ikke er for varm. La røra dekke over jevnt. La egget steke i et par minutter. Spre vårløken utover hele omeletten , mens du tar osten kun på halve siden. Når egget har stivnet nok, ber du til høyere makter dersom du ikke har gjort dette før, og bruker stekespaden for å vende halvparten av egget over den andre slik at du får en halvsirkel. Gi egget et minutt til før du fjerner den fra plata.
Pynt med litt fersk vårløk, og server med ristet brød og salat. Garantert godt!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer