Nytt år, nye muligheter sa du? Dette er en oppskrift jeg og Cas vil dele med dere, nettopp fordi den er sunn, frisk og enkel, og den passer så godt inn med alle målene du har satt deg for det nye året! Dette er et luksusmåltid for oss studenter, med fargerike grønnsaker, fet fisk og grovt brød laget på null komma niks. Vi kom over oppskriften på Smak av himmel og både vi og gjestene våre har aldri angret på at vi prøvde den ut. Lag den til middag eller lunsj i dag da! Du vil garantert ikke angre. Til 2 personer:
Lakseburger:
- 2-3 rå laksefileter, uten skinn og ben
- 4 ts. potetmel
- 2 ss. melk
- 4 ss. finhakket gressløk
- Krydder etter eget ønske
Brød:
- Polarbrød extrem (eller helst hjemmelaget hamburgerbrød)
Dressing:
- 4ss. mager kesam
- 1-2ss. finhakket chili
- 2 ss. finhakket moden avokado
- 4 ss. finhakket mango
- Salt & pepper
- En skvis lime
Start med dressingen. Ha finhakket avokado, mango og chilli i en skål. Vi valgte å ta ut halvparten av frøene i chilien, selv for oss med tamilske smaksløker blir det sterkt med alle frøene. Hell over mager kesam og bland godt sammen. Smak til med salt, pepper og lime.
Skjær laksefiletene i små terninger og tilsett finhakket gressløk i en bolle. Bland sammen potetmel og melk og hell blandingen over laksen. Rør godt sammen og tilsett krydder etter eget ønske. Vi bruker salt, «havets krydder», finmalt pepper, sitronpepper og litt paprikakrydder. Varm en god stekepanne med olje på middels varme, og form burgerne på panna. La burgerne stekes i 2-3 minutter på hver sin side.
I mellomtiden kan du varme polarbrødene/hamburgerbrødene. Lag en salat med de grønnsakene du liker best. Vi brukte salat, cherrytomater, rødløk, paprika og mango- og avokadorestene fra dressingen. Server burgeren på brødet med salaten og en god porsjon dressing. Nyt måltidet med god samvittighet – Bon appétit!
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Siste kommentarer