Ok, det trengs et kjapt og godt måltid sier du? Samme tenkte jeg da jeg kom hjem både sulten og i tidsknipe. Denne retten lagde jeg på ca et kvarter. Perfekt!
Til to porsjoner trenger du:
- 4 magre kjøttpølser (eller ca 350g)
- 1 hakkede tomater på boks
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 1 raus ts med grønn pesto
- en håndfull fersk oregano
- en halv håndfull ost (gjerne mozarella!)
- salt og pepper
- parmesan
I tillegg
- fullkornspasta (ca 100 g pr pers)
- ruccola salat
Med alle ingrediensene fremme er alt lagt til rette for et kjapt, men likevel imponerende godt, måltid
Start med å sette på vann, og koke pasta slik det er forklart på pakken. Du liker det kanskje litt al dente?
Mens pastaen koker, skjærer du opp pølsene i småbiter. Hakk også opp løken. Ha litt olje i stekepanne, og sett på medium varme. Ha opp i pølsene og løken og la det steke i 6-7 minutter.
Deretter press opp i hvitløken. La det surre litt før du har opp i hakkede tomater. Tilsett pesto, og smak til med salt og pepper. Bland godt, og la det surre videre i ca 3 minutter.
Deretter tar du i osten og oreganoen, og blander godt inn. En fantastisk følelse når osten smelter inn i tomatsausen
Server pølsegryten med fullkornpenne, og ruccolasalat ved siden av. Ikke glem å strø rikelig med parmesan før du serverer! Nomnom.
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Pesto+tomat+mozarella i samme saus? Hørtes veldig rart ut. Grønn pesto og tomat i samme saus? Må jo smake rart og litt rarr farge selv om det ser godt ut på bilde.
Grønn pesto i tomatsaus lærte jeg av en italiener som bodde i samme bokollektiv som meg i studietida. Smaker bra, mens mye pesto i tomatsausen kan gi litt «udelikat» brun farge. Smaken er det dog ingenting å si på…