Weber’n blir flittig brukt i disse dager, og det har til og med vært grillet til både lunsj og middag på samme dag i pinsen. Grillingen hjemme blir fort et festmåltid med mye forskjellig, men noen ganger trengs det noe enkelt og annerledes enn typisk grillmat – så som dagens kebab med litt inspirasjon fra meksikansk mat. Og jeg fikk prøvd ut mine nye metallspyd.
Oppskriften holder fint til 2-3 personer
Shish-kebab
- 400g kjøttdeig av storfe
- 3-5 finhakket hvitløk, avhengig av smak
- 1-4 finhakket grønn chilli, avhengig av ønsket styrke
- 1/2 løk, finhakket
- 2 ss grilljermel
- 3 ss frisk koriander, finhakket
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1/2 ts garam masala
- 3 ss olje
- salt og pepper
Grønnsaksspyd
- 1 squash
- 1-2 paprika
- 3 ss olje
- 1/2 sitron
- salt og pepper
Tilbehør
- 1/2 Sommerkål
- Jalapenos
- 6-8 tortilla
- Tomatsalsa
- Rømme
- Andre friske grønnsaker som mais, agurk, tomat, avocado er også fint tilbehør
Shish-kebaben lager du raskt ved å blande alle ingrediensene og klemmer rundt 6 stk grillspyd. Hvis du har trespyd, husk å legge de i bløt i vann i en time før du tar de i bruk, så unngår du at de tar fyr.
Grønnsaksspydene kan du lage med de grønnsakene du har for hånden, og hos meg var det squash og paprika. Del grønnsakene i middels store biter og bland de med de øvrige ingrediensene.
Gjør klar tilbehøret. I mitt tilfelle ble det finstrimlet sommerkål, jalapenos, rømme og tomatsalsa. Denne gangen ble det en snarvei med butikkjøpt salsa, men lag gjerne din egen. Typiske taco-tilbehør passer godt til dette måltidet, så gjerne bruk andre grønnsaker.
Sørg for at grillen er ordentlig varm før du slenger på grillmaten, og snu spydene med jevne mellomrom til kjøttet er ferdig. Ca. 5-8 min.
Da er lunsjen servert!
mugge
Latest posts by mugge (see all)
- Australia – en kulinarisk reise down under - 8. September 2014
- Brasiliansk coxinha - 7. Juli 2014
- Kebab på Mexicoreise - 10. Juni 2014
Siste kommentarer