Vi spiser mye kylling, og følte derfor at det på tide å prøve noe nytt. Vi tenkte langt og lenge, og lengre enn langt, før vi endte opp med å lage hvitt kjøtt likevel. Men istedet for kylling gikk vi for kalkun. Litt lite fantasifullt å erstatte et fjærkre med et annet liknende fjærkre vil kanskje noen si, men ingen kan si at det ikke smaker fortreffelig. Prøv selv da vel!
Kalkun:
- 2 porsjonstykker av kalkunfilet (Tips: Kiwi selger ofte kalkunfilet i porsjonspakker til 14,90 kr – helt fantastisk utgangspunkt!)
- Litt salt
- Pepper
- Chilliflak
- Litt olje
- Saft fra 1/2 sitron (eller lime)
Båtpoteter:
- 3-4 poteter
- To – tre dæsj olje
- Hvitløkspulver
- Salt og pepper
Syltet rødløk:
- 1 rødløk
- 1/2 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ss smør
- 2 dl vann
- 2-3 nelliksspiker (kan droppes)
Peppersaus (pose fra Toro…)
Sett ovnen på 200 grader før du gjør resten.
Mariner kalkunfiletene med salt, pepper, chilliflak, olje og sitron. Begynn deretter på potetbåtene. Skjær i passe store båter, og legg dem i en ildfast form. Ha oppi olje, salt, hvitløkspulver, salt og pepper sammen med båtene, og vend godt inn. Dekk til med aluminiumsfolie, og sett inn i ovnen (folien gjør at potetene ikke brenner seg utenpå).
Når potetene har stått i ovnen ca 20 min, kan du starte på kalkunen. Bruk stekepanne og stek dem i litt høy varme på begge sider, før du legger dem sammen med potetbåtene i ovnen. Husk å fjerne folien, så potetene blir sprøe. Stekes til potetene er gylne og fine, og kalkunen er akkurat gjennomstekt.
I mellomtiden kan du starte på rødløken. Ha rødløk, sukker, salt, smør, vann og nellikspiker i en liten kasserolle. Kok så lenge at rødløken er møre og gode. Ta løken ut, og kok ned resterende væsken. Når det beynner å tykne (vannet har begynt å dampe bort), fjerner du kasserollen fra platen og putter løken tilbake oppi.
Lag peppersaus som angitt på pakken. Ta ut filetene og poteten fra ovnen. La filetene hvile litt før du skjærer opp i mindre deler. Eventuelt kan det bare serveres hel. Alt serveres fint anrettet.
Håper det smaker!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Håper det smakte bra også 😉
looking good.