Her kommer det en oppskrift på tradisjonell tandoorikylling. Dette er en rett som har blitt mer og mer vanlig hos norske hjem og framgangsmåten er enkel. Det indiske kjøkkenet har så mye godt å by på når det kommer til unike sammensetning av krydder. Prøv en litt spicy ovnsbakt tandoorikylling!
(PS! Matbilder fra turen til Brasil og Argentina kommer også snart)
Inderigrenser for 3 personer:
- 6 kyllingklubber
- 1 ss malt koriander
- 1 ts kayennepepper
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ts roasted curry powder
- 1 ts tandoori masala barbecue spice powder
- 1 ts revet hvitløk
- 1 ts revet ingefær
- 1 Lime, saft
- 2 ss yoghurt
- Salt etter smak
1. Start med å fjerne skinnet på kyllingklubbene.
2. Varm krydderne i 1-2 min i en panne til de begynner å dufte godt. Bland deretter sammen krydderne med lime og yoghurt. Hell marianaden på kyllingklubbene, og la dem lige i kjøleskapet i minst 3 timer, men helst over natten.
3. Forvarm ovnen på 230 grader og legg kyllingklubbene i en ildfast form. Når kyllingen er i ovnen, reduserer du varmen til 180 grader. Stek kyllingen i 20-25 minutter, ta ut formen og snu kyllingklubbene og stek videre i 10 min. Tilslutt stekes kyllingen med grillfunksjonen på ovnen i 2-3 min.
Tandoorikyllingen er perfekt sammen med ris, raita og naanbrød.
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. oktober 2014
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest!