En god pizzasaus er alfa og omega for pizza. Så da det skulle være hjemmelaget pizza denne uken, stod jeg overfor et vanskelig valg: skulle jeg kjøpe pizzasaus eller prøve på en selv?
Visst tar det bittelitt ekstra tid å lage sausen istedet for å kjøpe den, men samtidig så er det jo mye mer spennende å eksperimentere! I tillegg har du jo kontroll på hvilke ingredienser du bruker. Det er fortsatt et stykke vei å gå før jeg har oppskriften på den «perfekte» pizzasausen, men denne her ble såpass bra at det må deles.
(Oppskriften på selve pizzaen kommer som neste blogginnlegg)
Til to stekebrett med pizza (ja, man må jo lage mye pizza når man først lager det!)
2 bokser hakkede tomater
3-4 fedd hvitløk
1 håndfull basilikumblader
2 ts pesto
1 ss tomatpuré
1/2 ts chilliflak/chillipulver
pepper
salt
1 ss crème fraîche
Begynn med å legge basilikum i en morter. Finhakk hvitløken/bruk en hvitløkspresser, og putt det sammen med basilikumen. Bruk morteren godt og gyv løs til har en fin grønn puré. Har du ikke morter, går det sikkert helt bra å finfinhakke alt.
Ta frem stekepanne, og sett plata på middels varme. Ha opp i tomatene, chillien, basilikum- og hvitløkspurén, pestoen og tomatpurén. Sett på middels varme og la det stå og koke en stund, slik at sausen blir redusert. Bland godt mens sausen koker. Når du begynner å bli fornøyd med tykkelsen på sausen, kan du slå av varmen. Tilsett créme fraîchen, og smak til med salt og pepper.
En supergod saus til din hjemmelaget pizza er klar til bruk!
(PS! Husk å la sausen avkjøle seg før du bruker den på pizzaen, så unngår du at osten begynner å smelte allerede før pizzaen er i ovnen!)
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Det var en spesiell oppskrift med pesto, creme fraiche og tomat i ett, men la gå. Kan du fortelle litt om hvordan den smakte, ikke at den var kjempegod, men hva slags smaker det var? Syntes den morteren din så fin ut, hvor har du kjøpt det?
Det smaker godt 😀 Neida, hakkede tomater på boks kan være litt «rå» i smaken, og kanskje litt for sure. Ved å bruke creme fraichen fikk sausen litt «rundere» kanter.
Morteren ble kjøpt i utlandet (Tunisia), så det kan nok bli vanskelig å få tak i en akkurat lik her til lands…