siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'before_content' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 198
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 198
Deprecated: _usort_terms_by_ID er
siden versjon 4.7.0! Bruk wp_list_sort() isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Deprecated: hybrid_before_entry er
foreldet siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'before_entry' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
By rush on 25. oktober 2010
En god pizzasaus er alfa og omega for pizza. Så da det skulle være hjemmelaget pizza denne uken, stod jeg overfor et vanskelig valg: skulle jeg kjøpe pizzasaus eller prøve på en selv?
Visst tar det bittelitt ekstra tid å lage sausen istedet for å kjøpe den, men samtidig så er det jo mye mer spennende å eksperimentere! I tillegg har du jo kontroll på hvilke ingredienser du bruker. Det er fortsatt et stykke vei å gå før jeg har oppskriften på den «perfekte» pizzasausen, men denne her ble såpass bra at det må deles.
(Oppskriften på selve pizzaen kommer som neste blogginnlegg)
Til to stekebrett med pizza (ja, man må jo lage mye pizza når man først lager det!)
2 bokser hakkede tomater
3-4 fedd hvitløk
1 håndfull basilikumblader
2 ts pesto
1 ss tomatpuré
1/2 ts chilliflak/chillipulver
pepper
salt
1 ss crème fraîche


Begynn med å legge basilikum i en morter. Finhakk hvitløken/bruk en hvitløkspresser, og putt det sammen med basilikumen. Bruk morteren godt og gyv løs til har en fin grønn puré. Har du ikke morter, går det sikkert helt bra å finfinhakke alt.


Ta frem stekepanne, og sett plata på middels varme. Ha opp i tomatene, chillien, basilikum- og hvitløkspurén, pestoen og tomatpurén. Sett på middels varme og la det stå og koke en stund, slik at sausen blir redusert. Bland godt mens sausen koker. Når du begynner å bli fornøyd med tykkelsen på sausen, kan du slå av varmen. Tilsett créme fraîchen, og smak til med salt og pepper.
En supergod saus til din hjemmelaget pizza er klar til bruk!
(PS! Husk å la sausen avkjøle seg før du bruker den på pizzaen, så unngår du at osten begynner å smelte allerede før pizzaen er i ovnen!)

Deprecated: hybrid_after_entry er
foreldet siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'after_entry' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Posted in Oppskrifter, Tilbehør | Tagged basilikum, hvitløk, pesto, pizzasaus |
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function sim_by_tag() in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid-rice/post.php:53
Stack trace:
#0 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include()
#1 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/8/...')
#2 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/8/...')
#3 {main}
thrown in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid-rice/post.php on line 53