Vi skulle ha besøk, og til middag ble det servert rykende fersk hjemmelaget pizza med hvitløksmarinert biff. Gjett om det smakte godt! Og ikke var det helt usunt heller…
Biff og marinaden:
- 300-350 g biff (f.eks. mørbradbiff)
- 5-6 fedd hvitløk (presset/finhakket)
- 2 ss olivenolje
- 2 ss eddik
- 1 ts chillipulver eller -flak
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts salt
- litt pepper
Resten av fyllet:
- 1 håndfull salchicha picante (krydret salami) i skiver
- 1 neve med purre i skiver
- 1 liten grønn paprika
- 1/2 rød løk
- 1 rød chilli
- 1/2 pakke med revet mozarella
- 2 ts oregano
Bunn:
- Toro pizzabunn med spelt og olivenolje (familiepakke)
- Litt oregano
Sausen:
Vi brukte en hjemmelaget pizzasaus med hvitløk og basilikum, oppskriften til den finner du her.
Start med biffen. Skjær det opp i tynne strimler og ha det i en bolle. Tilsett ingrediensene for marinaden: hvitløken, oljen, eddiken, chillien, ingefæren, salt og pepper. Bland alt godt, og sett bollen til siden (du kan godt marinere kjøttet dagen før eller tidligere på dagen hvis du har tid, bare husk å la det ligge i kjøleskapet..)
Du kan bruke en ferdiglaget pizzasaus, eller mye bedre, lage din egen saus. Du kan ta utgangspunkt i denne oppskriften på pizzasaus.
Jeg er ikke fan av altfor tykke pizzabunn. Liker heller den italienske varianten der bunnen er tynn og sprø. Den ene pakken med pizzabunn holdt derfor ca to brett. Lag pizzadeigen som anvist på pakken. Jeg tilsatte litt oregano i deigen for å gjøre den litt mer spennende. Del deigen i to like store kuler. Bruk to stekebrett (med bakepapir for å slippe for mye vask). Smør litt olje, og kjevle ut deigen på begge brettene. Jeg kjevlet det ut så tynt som mulig. Forvarm ovnen til 225 grader.
Da gjenstår den morsomste delen med hjemmelaget pizza, nemlig å dekke på med favorittfyll! Smør på et passe tjukt lag med pizzasaus, før du legger på fyllen. Av grønnsaker hadde jeg denne gangen på rødløk, paprika, purre og chilli. Legg deretter på biffen. I tillegg brukte jeg også en salamisnabb av typen «salchicha pizante» , dvs. en litt krydret salamitype, og skjærte opp en håndfull i tynne skiver. Til slutt tar du over mozarellaen og oreganoen.
Sett pizzaen i ovnen (en om gangen), stek til osten er gyllenbrun. Serveren pizzabitene med ruccola påstrødd litt maldonsalt. Uslåelig godt!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Testes i dag, it better be awsome!!
Krysser fingra Johan 😉
Glemte å nevne curry paste.Får også det i innvandrerbutikker.Bland en toppet teskje i fyllet.Ikke noe for små barn.Dette er en tøff blanding.
Takk for gode tips Alfred. Og jeg er ikke fremmed for å bruke både curry paste og cumin i maten, så dette er bra
Kan anbefale cuminkrydder på pizzaen.Får kjøpt førsteklasses cumin på innvandrerbutikker(har lært det av en chilensk kokk)
Hei!
Spennende oppskrift. Skal prøve meg på denne i dag. Bruner du biffen først eller legger du den på rå?
Hvis det er veldig tynne strimler så går det fint uten bruning, det var det jeg gjorde iallefall. Du kan sikkert brune kjapt dersom du ønsker det, men altså ikke nødvendig
Første gangen jeg forvillet meg inn her. Spennende og litt annerledes oppskrifter dere har her, selv om det er litt for få oppskrifter.
Hjemmelaget pizza er godt, men syntes det tar litt for lang tid. Hvor lang tid brukte du på dette?
Kult at du stikker innom 😉
Pizzaen tok ikke mer enn en time, det går jo fort unna når man er flere..