Solrike dager og lysere kvelder lokker mange til å ta med middagen ut på verandaen nå som grillsesongen så vidt har startet. I dag presenterer jeg delikate lammespyd. Lammekjøtt egner seg ypperlig på grillen og i dag har jeg laget en spennende vri med indiske smaker.
Ingredienser
2-3 personer
- 300 g lammekjøttdeig, helst nykvernet
- 1/2 løk, finhakket
- 1 ss finhakket koriander
- 1/2 ss finhakket mynte
- 1 ½ ss maisenna
- ½ ss malte mandler
- 1 ss frisk ingefær, finhakket
- 1 ½ ss sitronsaft
- 1 ss youghurt naturell
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts salt
- 1 ts garam masala
- ½ ts malt kanel
- 1 ts pepper
Dette er en veldig enkelt oppskrift og kan lages ca. en time før man planlegger å grille. Ha alle ingrediensene i en stor bolle, og bruke hendene til å blande alt til blandingen er jevn. Dekk bollen med plast og la den stå ca. 30-45 minutter ved romtemperatur.
Blandingen gir omlag 12 kjøttboller. Jobb med en og en om gangen og form avlange kjøttboller rundt grillspydet. Vi fikk plass til tre kjøttboller pr grillspyd. Dersom du bruker grillspyd av tre, er det viktig at du lar dem i ligge i vann i forkant for å unngå at de tar fyr.
Fyr på grillen og vent til kullet blir grått. Det er viktig at du pensler grillristen med olje før du legger på spydene. Spydene stekes i ca 5-6 minutter, og husk og snu dem ofte. Stikk gjennom kjøttbollene for å se om dem er gjennomstekt.
Server lammespydene med en enkel tomatsalat og agurkraita. Kjøttbollene passer også ypperlig i et pitabrød.
Drøm deg bort til sommeren med denne oppskriften!
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Siste kommentarer