Dette er en suppe som jeg ofte lager i en travel studenthverdag. Suppen er enkel å lage, tar kort tid, metter godt og er full av fantastiske smaker fra det asiatiske kjøkkenet.
Til 2 personer:
- 2-3 sjalottløk/1 hel gul løk
- 1,5 ts finhakket ingefær
- 3 båter finhakket hvitløk
- ½ rød chili, finhakket
- 1 gulrot i tynne strimler
- ¼ paprika, i små terninger
- 400 ml kokosmelk
- ½ kopp varmt vann
- 2-3 ts sambal oelek
- 4-5 cherrytomater
- ¼ ts gurkemeie
- En neve eggenudler
- 2 kyllingfileter
- 2 ss soyasaus
- 1 neve fersk koriander
- Lime
- Kutt kyllingen i strimler og legg det i en bolle. Tilsett soyasaus og la kyllingen hvile i kjøleskapet.
- Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og rød chili. Varm olje i en gryte til middels varme og tilsett løken. Når løken begynner å få farge, tilsetter du ingefær, hvitløk og chili. Etter ca. 1 min, legger du til gulrot og paprika i gryten.
- Tilsett kokosmelk og vann og smak til med sambal oelek , gurkemeie og salt. Skjær cherrytomatene i to og hiv dem i gryta. La suppen småkoke i noen få minutter.
- I mellomtiden steker du kyllingbitene til de er gyllenbrune og lar dem hvile.
- Tilsett ca. en neve med eggenudler i suppa og la dette koke som anvist på pakken. Litt før nudlene er klare, legger du kyllingbitene i suppa.
- Trekk gryten av platen, og server suppen med fersk koriander drysset over og en god skive med lime ved siden av.
Nyt suppen mens du ser på at vi tar enda en OL-medalje!
The following two tabs change content below.
Pirre
Matmons at Rice.no
Student med fokus på å lage sunne retter i hverdagen. I helgene skeier jeg litt mer ut.
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Hei veldig fin blogg. Hva er sambal olek og hvor får jeg tak i det?
Hei Anniken! Takk for tilbakemeldingen!
Sambal Olek er en chilibasert saus av titalls ulike chilier mortet sammen til en fyldig krydderpaste.
Slik ser Sambal Olek ut:
http://www.go-tan.com/en/node/13
Jeg kjøper denne på Bunnprisen, men jeg regner med at du får tak i den på de fleste dagligvare butikkene.