Jeg kom hjem først idag, og fikk æren av å lage middagen før madamen kom hjem. Fant en del grønnsaker i kjøleskapet samt noe fersk svinebiff. Egentlig var planen å wok’e, men jeg dro den litt lenger, og endte opp med noe ala chop suey. Uansett hva man vil kalle det; det var et såpass godt resultat at jeg deler den her.
Liker man ikke svin, kan det byttes ut med kylling. Når det gjelder grønnsaker, så kan eksperimentere med det man måtte finne i kjøleskapet.
Til to personer brukte jeg ca:
- 250 g svinebiff
- 3 ss rødvinseddik
- 2 ss olje (brukte peanøttolje, men bytt ut med din favoritt)
- 2ss mørk soyasaus
- 2 gulrot
- 1/2 løk
- 2 blad av hodekål
- 1/2 stilk av stangselleri (bruk gjerne mer hvis du liker smaken. Jeg syns den har litt fremtredende smak, så er litt forsiktig)
- En liten neve brokkolibuketter
- 1 vårløk
- 1/2 ts tørket chilliflak (eller mer! :))
- 1/4 ts malt ingefær
- 1 buljongterning
- 1 ts potetmel (trengs ikke, men anbefales hvis du har det stående)
- Salt
- Pepper
- 2 ss olje til steking
Begynn med kjøttet. Bruk en god kniv til å skjære veldig tynne små skiver av kjøttet. Mine biter lå rundt en halv centimeter i tykkelse. Prøv å holde størrelsen rundt ca 2x2cm. Legg dem i en bolle, tilsett eddiken, olje og soyasausen. Kvern over litt havsalt og pepper. Bland godt og sett det til side.
Mens kjøttet marineres, kutter du opp grønnsakene. Varm opp vann (i vannkoker) og bland ut buljongterningen med ca 2 dl-3dl vann.
Ta frem din wokpanne, og ha i litt olje. Ca 2-3ss holder. Skru på høy varme og vent til wokpanna er skikkelig varm (skal ikke ryke dog!). Tilsett først kjøttet. Jeg kuttet opp så tynt at det var gjennomstekt på 1 minutt. Deretter putter du i alle grønnsakene utenom vårløken.
Krydre med chilli, ingefær, litt salt og pepper. La det steke i ytterligere 1 minutt, før du heller opp i buljongen (siden du bruker «konsentrert» buljong med mye smak, bør du være forsiktig med saltet). Har du potetmel kan du tilsette det også nå. Putt i vårløken, blant alt godt og gi retten 1 minutt til på stekeplata før du tar den av.
Serveres med nykokt ris/nudler, eller uten dersom du ikke vil ha ekstra karbo. Smak til med litt salt (evt litt soyasaus) og pepper.
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer