Påsken er straks over og det frister kanskje med litt hverdagsmat etter mye god og tung mat i påsken? Da er det bare å slå til med denne fusionretten med inspirasjon fra India og Italia. Her har du masse spennende indiske smaker bakt inn i en gammel kjenning på middagsbordet – pasta med kjøttboller i tomatsaus. Og vi garanterer at du med denne oppskriften får smaksrike og fantastisk saftige kjøttboller!
Oppskriften holder fint til 3-4 personer
Kjøttboller
- 400g kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- 2 skiver brød uten skorpe
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts ingefær, finraspet
- 2 ss grilljermel
- 3 ss frisk finhakket koriander
- 1 grønn chilli, finhakket
- 1/2 ts malt spisskummen
- salt og pepper
- olje til steking
Eksotisk tomatsaus
- 1 løk, finhakket
- 1/2 ts tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl vann
- 1 terning kjøttbuljong
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 grønn chilli, finhakket
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1 ss frisk grovhakket koriander
- 1 paprika
- 3 stenger stangselleri
Pasta
- F.eks. tagliatelle, til 4 personer – mengde etter henvisning på pakken.
Legg brødskivene i vann i par minutter. Kjøttbollene er enkle å lage: Bland alle ingrediensene godt med hendene, inkludert brødskivene, og form små kjøttboller. Ha gjerne litt vann i hendene, så klistrer ikke kjøttet så mye til deg.
Ha litt olje i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttbollene til de blir brune, normalt ca 7-10 min. Da var første steg unnagjort!
Før du går igang med tomatsausen kan det være en god ide å klargjøre alle ingrediensene. Hakk paprika og selleristengene i passe størrelse. Surr løk, hvitløk og chilli i litt olje i en dyp stekepanne på middels+ varme. Når løken er gylden har du i tomatpuréen og surrer den i et halvt minutt. Ha i hermetiske tomater, buljong, vann og spisskummen, og la det koke i 5-10 min (avhengig av hvor mye du vil redusere sausen). Smak til med salt og pepper. Ha i stangselleri og paprika og la det småputre i fem minutter. Skru av varmen og vend kjøttbollene og koriander i gryta.
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Server kjøttbollene og tagliatellen rykende varme. Litt raspet parmesan på toppen setter nok prikken over i-en, men det var vi tomme for i heimen denne gangen.
Voila! Garantert saftige kjøttboller – servert!
mugge
Latest posts by mugge (see all)
- Australia – en kulinarisk reise down under - 8. September 2014
- Brasiliansk coxinha - 7. Juli 2014
- Kebab på Mexicoreise - 10. Juni 2014
What is your favourite product from Peaches and Screams UK anal douches collection?