Couscous er enkelt å lage, og er et godt alternativ til andre karbohydratkilder som poteter, ris og pasta. Det var på en vennetur til Marokko en del år tilbake jeg virkelig «oppdaget» couscous (tiden da jeg fortsatt hadde lite skjeggvekst og høy forbrenning, og var overbevist om at jeg alltid kom til å ha flat mage. Sukk). Couscous har, som kjent, etterhvert blitt veldig poppis og spredd seg fra Nord-Afrika til hele verden.
Denne retten består av couscous med kylling og spinat, samt en god hjemmelaget tzatziki. Og så oppskriften:
Tzatziki
- 1/2 boks matyoughurt
- 1 liten neve finhakket agurk
- 1 fedd hvitløk, finhakket/presset
- 1 ts tørket dill
- Litt sitron
- Litt salt
- Nykvernet pepper
Couscous med kylling
- 250g couscous
- 400-450 g kyllingfilet
- 150g fersk spinat
- 1/2 løk
- 1 grønn chilli (hvis du er tøff i trynet, ellers kan du droppe det..)
- 1/4 rød paprika
- Salt
- Pepper
- Paprikapulver
- Olje til steking
Start med tzatzikien. Ha agurken og hvitløken i en bolle – ha oppi yoghurten. Press over sitron, og ha oppi dillen. Kvern over pepper. Blant alt godt sammen. Smak til med bittelitt salt. Dekk over med plastfolie e.l. og legg det i kjølen mens du starter på resten.
Kok couscous som angitt på pakken. Mens det hviler, kutt opp kyllingfiletene i biter og ha det i en bolle. Ha litt salt og pepper over og bland godt.
Varm opp en god stekepanne, eller enda bedre, en wokpanne dersom du besitter en slik. Tilsett olje, ha opp i finhakket løk og surr litt. Stek kyllingen sammen med løken. Stek kyllingen i flere omganger, slik at kyllingen blir stekt og ikke kokt. Legg all kyllingen tilbake i wokpannen.
Tilsett nå couscous, chilli og litt paprikapulver. Bland godt. Etter 2-3 minutter, tilsetter du spinaten og paprikaen. Vend inn spinaten, og når den faller sammen er retten ferdig!
Server rykende fersk med en generøs porsjon av den herlige tzatzikien!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer