Som kjent er det ingenting som ikke kan slenges på grillen. Og som tilbehør til kjøtt og fisk, var bakte Amandinepoteter, tilbredt på grillen, en ypperlig kompanjong. Bruk ca like store poteter (de mindre) for å få et bra resultat.
Ingredienser (3-5 personer)
– ca 15-20 Amandinepoteter
– 0,5 dl olivenolje
– ca 2 ss med timian (hakket)
– ca 1 ss med gressløk (finhakket)
– 1 hvitløksfedd (finhakket) eller 0,5ts hvitløkspulver
– 1 ts maldonsalt (eller vanlig salt)
Bland alle ingrediensene og hell over potetene, bland dem godt slik at alle potetene får godsaken på seg. Lag en slags form med aluminiumfolie (pensle gjerne litt ekstra olje på bunnen) og fordel potetene slik at de ligger godt spredt på et lag. Dekk igjen «formen», slik at potetene blir både dampet og stekt på grillen.
La potetene ligge på grillen i 20-30 minutter avhengig av hvor varmt grillen er. Sjekk potetene i blant hvis man er i tvil.
Server potetene med litt ekstra finhakket timian og maldonsalt strødd over.
Potetene ble så gode at vi gjerne kunne spist bare poteter dagen lang.
Ekstra tips: Snitt potetene og legg i litt kryddersmør og finhakket rødløk. Du får mini-bakte poteter, og det smaker himmelsk.
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer