Etter flere års testing av ulike oppskrifter på Chocolate Chip Cookies , fant vi endelig en oppskrift som vi ble virkelig fornøyd med! Denne oppskriften ble trykket på The New York Times i 2009, og prøver du å søke på «The New York Chocolate Chip Cookies» vil du få uttallige treff.
Denne slo virkelig an på en barnebursdag i dag, både hos barn og voksne. Du vil garantert bli fornøyd med disse saftige kjeksene fylt med sjokoladebiter, så prøv dem i helgen du også! (Og hvis du er virkelig tøff, så lager du en ladning midt i uka…)
Oppskriften gir ca. 16-18 cookies
- 3 ss maisenna
- 460 g mel
- 1 ¼ ts natron
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 ½ ts salt
- 280 g smør i romtemperatur
- 280 g brunt sukker
- 225 g sukker
- 2 egg i romtemperatur
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 500 g sjokolader i små biter
- Havsalt
Følg oppskriften til punkt og prikke, det gir best resultat!
- Bland maisenna, mel, natron, bakepulver og salt godt sammen i en bolle og sett den til siden.
- Miks sukker, brunt sukker og smør i 5 minutter på medium hastighet til den blir fluffy. Tilsett ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett deretter vaniljeekstrakt. Nå kan du redusere mikseren til lav hastighet og bland alt det tørre sammen med det du har i bollen.
- Tilsett sjokoladebitene og rør deigen godt med en slikkepott. Jeg foretrekker å bruke Freia melkesjokolade i deigen på grunn av den søte smaken, men mørk sjokolade passer like så godt.
- Rull deigen til en pølseform. Det er viktig at deigen står i kjøleskapet i minst 24 timer. Den kan oppbevares i kjøleskapet opptil 72 timer.
- Når du er klar til å steke cookiene, varmer du opp ovnen til 175 grader. Lag kuler av deigen på 100 g og strå bittelitt havsalt på toppen. Du får ca 16 stk og det er plass til ca. 6 cookies pr. brett. Sett brettet i ovnen og vent 18-20 tålmodige minutter før du tar dem ut. Avkjøles i 10 min.
Jeg elsker å kombinere disse kjeksene med is, spesielt med Ben & Jerrys Chocolate Chip Dough. Aaaahh…
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Siste kommentarer