siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'before_content' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 198
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 198
Deprecated: _usort_terms_by_ID er
siden versjon 4.7.0! Bruk wp_list_sort() isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Deprecated: hybrid_before_entry er
foreldet siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'before_entry' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
By rush on 28. januar 2011
De fleste av oss har vel vært på kinesiske eller thailandske restauranter og gomlet i seg mye spennende og god mat. Jeg er intet unntak. Det jeg alltid har fundert på derimot er hvordan de klarer å få kjøttet så mørt og fløyelsmyk, det være seg kylling eller biff. Jeg måtte til bunns i saken, og etter litt roting rundt på Internettet, fant jeg ut at kjøttet går gjennom en prosess som kalles for «velveting» på engelsk. Jeg vet ikke hva dette kalles på norsk, eller om det i hele tatt eksisterer en oversettelse for det, men jeg vurderer å foreslå «fløyelsering av kjøtt ®» som den norske oversettelsen til Språkrådet.
Inntil godkjennelse av det norske uttrykket, la oss kalle dette for velvelting. Så hvordan gjør man det? Trikset ligger i å lage en marinade som som du blander kjøttet godt i, og deretter ha kjøttet opp i varmt vann i ca 20-30 sekunder. Hovedingrediensen i marinaden er maisstivelse (maizena). Nok pjatt, dette er ingrediense jeg brukte, og måte å gjøre det på:
Til ca. 3 store kyllingfileter:
- 2 ss riseddik (evt. hvitvinseddik)
- 1 eggehvite fra stort egg (evt. 2 småegg)
- 1 toppet ss med maisstivelse
- 1 ss olje (smaksnøytral oje som raps- eller solsikkeolje)
- ca 1/2 ts salt
Kutt kyllingen i tynne biter, og blande det godt sammen med resten av ingrediensene. Bruk skje, hendene, hva som helst! Det viktigste er at hver eneste kyllingbit får marinaden. La det stå en liten stund og marinere, ca 30-60min.

Kok opp vann. Når vannet etterhvert fosskoker, ta kjela av plata og legg kyllingen oppi. Rør rundt i kjelen. Kyllingen skal kun få rekke bli hvit utenpå, dette tar bare ca 20-30 sekunder. Sil av kyllingen.
Nå har du laget velvet chicken, eller det jeg velger å kalle fløyelsert® kylling! Prøv deg fram for å få et godt resultat. Kanskje kan man eksperimentere med marinaden med å tilsette andre krydre?

Uansett er denne kyllingen klar for videre bruk for å lage spennende retter. Neste oppskrift fra meg vil antakeligvis være basert på dette!
Lykke til!
PS! For videoer og oppskrifter på engelsk, så kan man google på «velvet chicken» !
Deprecated: hybrid_after_entry er
foreldet siden versjon 1.0.0! Bruk do_atomic( 'after_entry' ) isteden. in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Notice: Only variables should be assigned by reference in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid/library/functions/i18n.php on line 164
Posted in Artikler, Oppskrifter | Tagged asiatisk, fløyelsering, fløyelsmyk, kylling, maisstivelse, mørt, velvet |
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function sim_by_tag() in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid-rice/post.php:53
Stack trace:
#0 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include()
#1 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/8/...')
#2 /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/8/...')
#3 {main}
thrown in /customers/f/8/d/rice.no/httpd.www/wp-content/themes/hybrid-rice/post.php on line 53