Restaurant Dinner – kritikerrost og anbefalt av venner og kollegaer, så forventningene var store da vi trappet opp foran restauranten midt i Oslo sentrum. De som leste vår Nodee-anmdeldelse vil kjenne seg igjen her. Eierne er de samme, og opplevelsen av besøket var rimelig den samme, bortsett fra at Nodee kanskje hadde hakket stiligere lokaler.
Vi fikk gode plasser ved vinduet og menyen ble raskt delt ut. Den andre matmonsen, Rush, digger crispy duck på Dinner, så da måtte vi nesten prøve det til forrett. Servitøren spurte oss om hun skulle dele opp anda slik at kjøtt og bein ble fraskilt, og at vi sådan kunne konsentrere oss om spisingen. Nice! Som tilbehør ble det servert syltynne kinesiske pannekaker, strimla agurk og vårløk, og en tykk og god Hoisin saus. Det må ha vært veldig tydelig i fjesene våre at vi ikke hadde den ringeste anelse om hvordan dette skulle fortæres på korrekt vis, for 5 sekunder etter at maten var servert spurte hun om vi hadde spist crispy duck tidligere. Da vi svarte nei fikk vi en rask forklaring om at man skal ta en pannekake, fylle den med saus, kjøtt og grønnsakene, rulle det hele sammen og nyte. Ikke værre enn en tortilla, men alltid greit å få forklaring når man er usikker. Full pott til servitøren!
Der forsvant et avsnitt med beskrivelse av forretten uten å si noe om smaken. Vel, det var veldig godt! Ikke så fantastisk som Rush syntes, men alle fire rundt bordet var godt fornøyde. Forretten var anbefalt for 4 personer, men vi mener det holder til 5-6 personer.
Jeg valgte en Gong cio aojosi til hovedrett, en spesialitet fra Szechuanprovinsen. Navnet sier kanskje ikke så mye, men det er tynne tørrstekte biffstrimler servert med forskjellige grønnsaker og asparges. De andre valgte tigerreker i asiatisk saus og Tin Tin Hot Pot – en gryte med kamskjell, reker, biff, shitakesopp, små auberginer i en aromatisk chillisaus. Rettene ble servert raskt og så veldig fristende ut. Her var vi alle enige om at dette var godt, men ikke noe mer enn det. Biffen i Tintinen var veldig kjedelig i smak, mens det øvrige var greit. Presentasjonen, ryktet, servicen og prisen setter forventninger, høye sådan, men denne gangen ble det altså ikke den store gastronomiske opplevelsen.
La meg legge til en liten irriterende detalj. 10kr i garderobeavgift? Jeg hadde ingen kontanter på meg, og damene måtte grave langt nede i de (unødvendig) store veskene sine for å finne frem de førti kronene som måtte på plass for å få jakkene. Er dette nødvendig Dinner?
+ crispy duck
+ presentasjon av mat
+ store porsjoner
+ en god vinkjeller har jeg hørt, selv om jeg for anledningen ikke hadde noe vin til maten.
– garderobeavgift!
– oksemedaljongen i flere av grytene smakte veldig lite
Dom: Servicen stod i stil, men til den prisen burde maten vært bedre. Tror jeg skal prøve en del andre restauranter før jeg vender tilbake.