Månedens matblogg: Minmiddag.noDet har etterhvert blitt stor interesse rundt matblogging, og trenden ser ut til å ingen ende ta. Dette er selvsagt hyggelige nyheter – mat er et tema som aldri går av moten!

Med så mange matblogger der ute, er det ikke alltid lett å vite hvem som står bak en matblogg. Dette har vi bak Rice.no tenkt å gjøre noe med! For å bli nærmere kjent med flinke matbloggere, tenkte vi å dra i gang en serie innlegg der vi presentere en matblogger hver måned.

Ta vel imot månedens matblogger Ingunn Rekstad som står bak  minmiddag.no

Ingunn, fortell kort om deg selv og ditt forhold til mat.

Bilde av minmiddag.no

Bilde fra minmiddag.no

Jeg er svært glad i gode opplevelser, enten de består av en fin tur, et godt glass vin, en god bok eller god mat. Eller samtidig. Livet er for kort for posemat, og jeg brenner for gode råvarer og at man foredler dem vel. Min bestemor var en fantastisk kokk, og jeg er inspirert av henne. Det finnes mange gode norske oppskrifter som bør tas vare på, men jeg liker også moderne mat og alle mulighetene som nå finnes innen tilgang på råvarer, krydder og oppskrifter. Vi lever i en spennende matverden. Jeg er også glad i å reise og har smakt mye spennende rundt om i verden, som også inspirerer meg.

Hvorfor har du en matblogg, og hva fokuserer du på i din matblogg?

MinMiddag.no er en matblogg med fokus på sunn, enkel og god mat, som man skal ha tid til å lage i en travel hverdag. Når man kommer sliten hjem fra jobb en mandag er det mange som tyr til ferdigløsninger. Min blogg handler om at du ikke behøver å gjøre det. Det finnes mye som er både enkelt, sunt og godt og som er like raskt å lage som halvfabrikata.

Hva er din(e) favorittrett(er)?

Jeg har mange favoritter, det kommer an på situasjon.
Hvis det er mandag og jeg har det travelt er kyling pakket i bacon en enkel favoritt. Du finner oppskriften her:
http://min-middag.blogspot.com/2011/01/kylling-med-bacon-og-grnnsaker.html
Eller kyllingburger: http://min-middag.blogspot.com/2011/03/enkel-kyllingburger.html
Eller hva med en superenkel fiskesuppe: http://min-middag.blogspot.com/2011/02/beste-fiskesuppe-jeg-noen-gang-har.html
Men er det lørdag legger jeg gjerne ned litt mer tid. Da koser jeg meg med å planlegge og forberede maten.
Jeg er glad i lammelår og lager gjerne det:  http://min-middag.blogspot.com/2011/05/lammelar-er-enkel-festmat.html
Men skal jeg ha gjester er supermør indrefilet en slager:  http://min-middag.blogspot.com/2011/02/helstekt-indrefilet-ogsa-med-vintips.html

Hva slags matretter misliker du mest?

Jeg er vært skeptisk til alt som inneholder palmeolje og transfett. Dvs. poser og ferdigmat. Har skrevet en artikkel om dette på bloggen, som ligger her:  http://min-middag.blogspot.com/2011/01/palmeolje-og-transfett-til-middag-i-dag.html

Hvis du skulle gitt et av dine beste tips til matlaging, hva ville det være?

For meg ble matlaging artigere og lettere når jeg lærte hvor lang tid ulike matvarer trenger for å bli bakt/stekt/kokt. Det er også lurt å lære seg at ting ikke trenger stresses, men kan stå og godgjøre seg. Folk må stresse ned, det er ikke om å gjøre å bli først ferdig :-)

Og, ikke minst, hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?

Kan ikke komme på noen stor tabbe, men det er jo mange små. Noen ganger hever ikke ting så bra du hadde håpet, ting er ikke kokt eller stekt nok, eller de er kanskje stekt for mye. Men sånt skjer. Skal man lære noe nytt må man våge seg ut av komfortsonen, og lage ting  man ikke kan. Og første gang man lager noe helt nytt kan det jo tenkes det ikke blir perfekt. Men sånn må det være om man skal utvikle seg. Artig er det uansett å prøve nye ting.

The following two tabs change content below.

rush

Adm. Matmons at Rice.no
Glad i mat. Eksperimenterer og prøver å lage mat så ofte det lar gjøre i en ellers travel hverdag.

Latest posts by rush (see all)

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer og tips:

2 kommentar til “Månedens matblogg: Minmiddag.no”

 1. Hege Karlstad Hoseth

  Hei!

  Flott blogg dere har her, spennende å se bilder fra Hong Kong :)

  Er selv en fanatisk og ivrig matblogger, og prøver å skaffe meg et nettverk blant andre matbloggere. Har nettopp postet en side med linker til en god del av Norges flinke bloggere, og hadde satt veldig stor pris på om dere hadde tatt dere tid til å ta en titt innom. Har selvfølgelig også lyst til å bli «Månedens matblogg», må man melde seg på eller noe?

  Ha en fortsatt fin dag :)

  Mvh
  Hege – Kulinarisk Fanatisme.

Legg igjen kommentar

Anbefalt: Varsle meg ved nye kommentarer på innlegget.