I en travel hverdag hender det så altfor ofte at man ender opp med å kjøpe en slapp baguett fra kantina. Ikke nok med at baguetten ikke er spesielt velsmakende, så river disse gjentatte valgene også i lommeboka.
I dag deler jeg en oppskrift på innbakt kylling med spinat og fetaost som passer perfekt til lunsj. Lag den dagen på forhånd, og du vil bli forbauset over hvor overraskende kort tid det tar for å lage retten. Server gjerne med dampkokt brokkoli eller ris, så har du en god, billig og sunn lunsj!
Ingredisenser for 2 personer
- ¼ vårløk
- ½ pakke fersk spinat
- ¼ pakke fetaost
- salt og pepper
- 2 kyllingfileter
- 1 egg
- 1ts vann
- 100g strøkavring
Annet
- Tannpirker til å holde fast kyllingen.
Varm opp oljen på medium varme og fres hvitløken og vårløken. Deretter tilsetter du spinat og smak deg fram med salt og pepper. Legg pannen til siden og tilsett fetaosten.
Forvarm ovnen på 160oC og ta fram en ildfast form og smør den med litt olje i bunnen.
Skjær kyllingfiletene i to på langs, og bank dem flate. Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper. Ta ca. 1-2ss av spinat røren på midten av fileten og rull kyllingfileten rundt fyllet. Du kan feste dem ekstra godt ved å bruke tannpirkere.
Pisk egget sammen med vannet i en bolle og ha strøkavring i en annen bolle. Dypp kyllingfilet i eggeblandingen, så videre i strøkavringen og plasser dem deretter i formen. Når du har gjort dette med alle filetene, legger du den ildfaste formen i ovnen i ca. 25 min.
Ta ut tannpirkerne og server!
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. oktober 2014
Siste kommentarer