Som en kulinarisk avslutning på 3-retters med matmonsene i Rice , serverte jeg saftig brownie med et deilig lag av toffee og kandiserte pekannøtter. Denne himmelske brownien ble jeg servert av min gode venninne for en god stund siden. Siden den gang har jeg fått vann i munnen bare ved å tenke på den, så valget falt på akkurat denne oppskriften da jeg skulle diske opp dessert for blogggkollegaene mine. Brownien serverte jeg med vaniljeis og sort kaffe. Denne mektige brownien faller garantert i smak hos deg, i hvert fall hvis du er en sjokoladeelsker som meg. Når husverten sender deg sms dagen etter og forteller at frokosten hans bestod av brownie og te (og at dette var sinnsykt godt) , så vet du at desserten ble en suksess!
Oppskriften er hentet fra www.passionforbaking.com
Brownie bunn
- 450 g mørk sjokolade
- 140 g smør
- 350 g brunt sukker
- 4 egg
- 105 g mel
Toffee topping
- 220 g smør
- 175 g brunt sukker
- 250 ml lys corn syrup
- 1 boks søt kondensert melk
- 1 ss. kakao
Kandiserte pekannøtter
- 220 g sukker
- 2 ss. vann
- 120 g pekan nøtter
Brownie bunn
Jeg starter med å måle opp ingrediensene og legge dem til siden. Begynn med å varme opp smøret og sjokoladen i en bolle i mikrobølgeovnen. Så tilsetter du brunt sukker og rører det godt sammen. Nå er det viktig at du ikke rører for mye mens du tilsetter eggene. Tilslutt blander du melet oppi røren.
Ta fram en form (20 x 30 cm) og dekk den til med bakepapir. Bunnen skal stekes på 160 C i ca 40 minutter. Sjekk om bunnen er ferdig ved å stikke en gaffel i bunnen. I motsetning til kake, skal ikke bunnen være helt tørr men noe seigere.
Toffee topping
Mens bunnen avkjøles så starter du på toffe toppingen. Her er det veldig viktig at den kondenserte melken er søt. Jeg klarte å kjøpe kondensert melk som ikke var søtet, noe som resulterte i at toffeen ikke fikk riktig konsistens. (Gjett om jeg fikk høre det mens jeg med skrekkfylte øyner stirret ned i den altfor tynne toffeen) Med litt hjelp av maizena ble den noe tykkere, men fikk ikke helt den konsistensen jeg hadde håpet på. Smaken var derimot upåklagelig!
Ta fram en kjele og varm smøret på lav varme og tilsett brunt sukker. Tilsett deretter corn syrup og søt kondensert melk, og la det koke under stadig omrøring. Etter 15 min koking tilsetter du kakao, rører godt og heller toppingen over brownie bunnen. Mens toppingen avkjøles starter du å på kandiserte pekannøtter.
Kandiserte pekannøtter
Nå kommer vi til den vanskelige delen, og jeg syns dette er en ren tålmodighetstest. Alle som har laget karamell før vet at det er lite som skiller en perfekt karamell, hard sukkerklump og svidd sukkerrøre.
Hell sukker og vann i en kjele og la det småkoke i ca 4 min til sukkeret smelter. Legg pekannøttene og kok det videre i ca 3 min helt til fargen har blitt gylden brun. Ta fram et bakepapir og hell nøttene over, la det avkjøles. Tilslutt hakker du dem i biter og strør det over brownien.
Tilslutt legger du kaken i kjøleskapet i 2. timer, eller gjerne over natten. Vi ble så utålmodige at vi la kaka i fryseren i en time. Brownien ble alikevel like fantastisk som jeg husket den.
Pirre
Latest posts by Pirre (see all)
- Indisk mat på norske fat - 5. Mai 2015
- Smakfull indisk lammecurry - 19. Januar 2015
- Hva vet du om falafel og kebab på t-banen? - 20. Oktober 2014
Siste kommentarer