Julen nærmer seg og pepperkakene har funnet seg godt til rette i butikkene (det gjorde de allerede i oktober når jeg tenker etter, men nå ja..). Med jul følger også julebordsesongen som betyr mye god mat, drikke og festlige lag. Forrige helg gikk ihvertfall det “offisielle” startskuddet for vår julebordsesong!
Julebordet ble avholdt i verdens navle, også kjent som Grue kommune. Et vennepar av oss jobber for tiden i området nemlig, og de gode vertene sørget for at vi fikk en stor og gammel enebolig å boltre oss i.
Etter en runde gløgg ble mye tradisjonell julemat og drikke servert, samt en god dose musikk, dans og leker etter middagen for å holde de stappmette fra å sovne. Mugge var sjef på kjøkkenet, spesielt for ribba, men han hadde også med mange flinke kokker til å både lage tilbehør og dessert. Det ble servert ribbe (det ble laget tynnribbe på «tradisjonelt» vis, men neste gang tror jeg vi skal våge oss på ribbe ala Hellstrøm), julepølser (både hvite og brune) og medisterkaker. Til tilbehør var det mandelpoteter, rosenkål og blomkål (noe grønt må man jo også ha!), rød og vanlig surkål og en god peppersaus med ekstra hvitløk i. Til dessert ble det servert riskrem med bringebærsaus! Under middagen sørget vi også for å skåle titt og ofte med litt akevitt , selv om undertegnede fortsatt mener at det smaker litt dårlig munnskyll.
Under er det en bildeserie av maten fra julebordet. Kos deg!
rush
Latest posts by rush (see all)
- Anmeldelse: Natraj Tandoori Restaurant – indisk på Bygdøy Allé - 3. September 2015
- Sauser fra Grillhagen.no - 18. August 2014
- Fylt burger med BBQ-saus - 18. August 2014
Siste kommentarer