En solfylt lørdagsmorgen. Ingen planer for dagen, ikke annet enn en lat dag med vandring på løkka iallefall. Lenge siden sist. To dager tidligere tikket det inn en SMS om at Bondens marked skulle komme til Birkelunden denne lørdagen. Perfekt.
Bondens marked er et fint innslag på løkka. Bønder fra omegn stiller opp med egne boder og egenprodusert vare. Her var det flust av økologiske varer, fersk kjøtt og pølseprodukter, saft av alle slag, nystekte lapper med nydelig syltetøy, hjemmelaget flatbrød og mye annet.
Ferske gårdsprodukter koster naturligvis mer enn industriproduserte matvarer som dagligvarebutikkene florerer av. Derfor ble heller ikke ukens storhandel lagt til dette markedet, men det er kurant å kjøpe en og annen vare herfra for å krydre hverdagen med noe mer eksotisk enn Stabburet, Nora eller Tine. For vår del ble det en stilig flaske med svarthyllsaft fra en veldig hyggelig fruktbonde fra Skott Gård. Det ble både mye smaksprøver og litt prat med bonden, og vi hadde lyst til å kjøpe den store 3-litersflaska (hadde vært en kul vannkaraffel senere) med plommegløgg også, men vi tok til takke med svarthyllsaft denne gangen.
Bondens marked er absolutt verdt et besøk for alle matinteresserte og dukker opp med jevne mellomrom i byer som Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen, Tromsø. Så når og hvor finner du neste Bondens marked i Oslo? Sjekk ut de offisielle websidene.
mugge
Latest posts by mugge (see all)
- Australia – en kulinarisk reise down under - 8. September 2014
- Brasiliansk coxinha - 7. Juli 2014
- Kebab på Mexicoreise - 10. Juni 2014
Jeg var der. Fikk mye god tips! Må også si selgerne på Bondens marked hadde mer kunnskap om varene de solgte, enn hva kassadamen/mannen på f.eks. Rema 1000 vet om det de selger
Ja, mange selgere her som var ordentlig interessert i mat, og ikke en 16-åring bak kjøttdisk som ikke har peil. Har selv jobbet bak både kjøtt/fisk-disk på Meny da jeg gikk på videregående, og ganske sykt at eldre damer på 50år kunne spørre meg om matråd. Hadde jo ikke peil jeg.
Fikk selv tips av bonden fra Skott gård om å lese «Den hemmelige kokken» av svensken Mats-Eric Nilsson, og kanskje jeg skal gå til innkjøp. Boka kom vel ut i Norge for noen år siden, men matvarebransjen er vel fortsatt slik den var.
http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8243005137&gclid=CIP_6-242KcCFQK-zAodXA2S9Q
Ha en fin dag.