Matmonsene har utforsket flere kontinent iår, og her kommer våre bilder og inntrykk fra Australia. Med vissheten om at britisk mat ikke akkurat er viden kjent for sin smak, og Australias britiske aner, så var vi veldig spent på maten her. Og jeg fikk både bekreftet skepsisen, men også oppdaget at Australia med sin nærhet til Asia har et bredt spekter av mattilbud og mye fantastisk god sjømat. Også måtte vi jo selvsagt prøve ut australske spesialiteter som kenguru, emu og saltvannskrokodille.
Fish´n´ Chips rett ved Sydney Operahus. Priset deretter, men smakte bra i trivelige omgivelser.
Sydney Fish Market
Sydney Fish Market er det tredje største sjømatmarkedet i verden når det kommer til utvalg ifølge deres egne hjemmesider. Her er det lukkede auksjoner og salg til forhandlere så vel som forretninger som selger både ferskt og tilberedt sjømat til privatpersoner. Min sjømatelskende kone gikk helt bananas her da vi skulle kjøpe oss sjømat til en strandpicknick, men med slike priser til fantastiske råvarer som krabbe, tigerreker, hummer og østers, så var det absolutt verdt det.
Usikker på hva Hellstrøm ville sagt til østers dynket i bacon, men dette var sinnsykt digg! 🙂
Picknick på Coogee beach med fangsten fra fiskemarkedet. Hummer med hvitløk og chilli var en soleklar vinner, men tigerreker, krabbe og en fantastisk bra stekt snapper var ikke mye dårligere. Her snakker vi picknick!
Tasmansk laks står tydeligvis høyere i kurs enn norsk laks…
Kenguru, emu og krokodille
Er man down under, så må man nesten også bli kjent med det unike dyrelivet her. Med en toåring på slep så ble det en tur til Taronga Zoo hvor man fikk bli kjent med kenguruer, emuer og andre mer «internasjonale» dyr. Selv om kenguruer står australerne kjært, så serveres kenguru også mange steder i Sydney. Kengurukjøtt er svært fettfattig og vanskelig å tilberede, og ofte blir de overstekt og ikke spesielt godt. Etter å ha lest noen anbefalinger på nett prøvde vi oss på Blackbird på Darling Harbour. Kenguruen her var perfekt tilberedt, som lovet, ikke noe fancy, men godt.
Forrett for to på samme sted. Himmelsk bra østers.
Gourmetpizza sier du? Hva med 50/50 pizza med kenguru og emu (en strutselignende art som lever i Australia)? På The Australian Hotel server de denne pizzaen. Restauranten ligger i gamlebyen i Sydney, The Rocks, og er absolutt verdt et besøk. Her har de utallige australske ølsorter, hyggelig betjening og uteservering. Og selvsagt kenguru, emu og saltvannskrokodille på menyen.
Coat of Arms pizza – 50-50 med kenguru og emu. En klassisk tomatbasert pizza med bra kombinasjon av kjøtt og grønt. 🙂 Anbefales!
Saltvannskrokodillepizza. Pizzaen så delikat ut, men den thai-inspiserte sausen med kokosbase fungerte absolutt ikke for oss tre som smakte denne. Hvitt kjøtt, uten mye smak, litt tørt og vi måtte tygge en del. Alt i alt en litt skuffende affære, men jeg ser kan se for meg at kjøttet kan fungere bedre i andre retter og kombinasjoner.
Dårlig mat
Det ble noen dårlige matopplevleser også, og denne burgeren kjøpt på en cafe på et kjøpesenter var vel det værste. Cafeen hadde mange kunder og så relativt bra ut, men denne burgeren troner nå på min liste over dårligste café-burger. Why? Skikkelig tørt kjøtt, ingen krydder og faktisk ingen dressing, og da jeg spurte om det var slik burgeren blir servert så fikk jeg en kort ja til svar.
Flere bilder fra Sydney Fish Market og annen matkos i Sydney finner du på våre Facebooksider.