Da var det igjen tid for en anmeldelse. Helst skulle jeg publisert noe jeg har kokkelert selv, men det kommer det kommer. For en stund tilbake tok jeg og tre kollegaer turen til New Anarkali nederst på Grunerløkka for å nyte en teamstund utenfor arbeidsplassen. Det var en god opplevelse, men desverre uten den sedvanlige følelsen av å være stappmett og småsvett etter chillien i maten – joda, vi som er født med chilli om munnen blir nok litt svett av sterk mat vi også…
Vi gikk rett på hovedrett og bestilte fire forskjellige retter, tre av kylling og en lam tikka. Skrubbsultne som vi var så var det fint å få servert gode papadums (en type flatbrød av linsemel) som vi kunne tygge på til maten kom. Jeg tenkte jeg skulle prøve noe jeg ikke hadde spist på indisk restaurant før – Chicken Chana – eller kylling med kikerter. Det tok i overkant lang tid før maten kom, men det var fult i lokalet så det kan forklare noe av saken. Var det ikke for sulten hadde jeg nok ikke brydd meg, men selv godt selskap og koselige lokaler greide ikke å få tankene bort fra maten.
Maten kom omsider, rykende varm, og med perfekt stekte nanbrød. Er det noe som irriterer meg på noen indiske restauranter er det når nanbrødet er overstekt. Garlic nan hos New Anarkali er noe av det beste jeg har spist. Kunne lett kost meg med noen slike nanbrød og en god saus – er det den indiske varianten av brød og vin? 🙂 Under bestillingen sa kelneren de hadde mild, medium, medium+, sterk, madras og vindaloo i styrkegrad, og medium skulle være sterk for norske ganer. Her må de ha undervurdert nordmenns matvaner for de av mine kolleger som bestilte medium merket ingenting til styrken. Og tøffe meg som bestilte sterk kunne raskt konstatere at dette hadde vært servert som medium andre steder.
Maten holdt mål, men jeg var skuffet. Da jeg var her for ett år siden så gikk jeg ut med følelsen av å ha spist et veldig godt indisk måltid, mens jeg denne gangen måtte konstatere at også New Anarkali har tapt seg. Maten smakte bra, men var litt kjedelig i smaken, og det var også litt for mye fløte-smak. Men for all del, det var godt, og de andre rundt bordet var fornøyd med smaken på grytene og alle var veldig fornøyd med nanbrødene. Det vi alle derimot stusset over var mengden mat. Jeg har aldri gått ut av en indisk restaurant uten å føle meg stappmett (ikke alle som har selvkontroll når det er snakk om god mat), men her følte jeg faktisk at jeg så vidt ble mett. Sikkert sunt for meg, men skulle gjerne hatt noe mer.
Kelnerne var blide og vi følte oss velkomne, men de var ikke særlig snakkesalige eller flinke til å passe på påfyll av ris eller å spørre om maten var bra. Stusser noe over at en del indiske restauranter (bl.a. Agra) er blitt veldig dårlig på dette – det er ikke vanskelig å heve opplevelsen til gjestene ved å yte litt bedre service.
+ ok priser
+ ok mat
+ kjempegodt nanbrød
+ intimt og koselig lokale
– noe kjedelig smak
– service kunne vært bedre
Dom: Kommer nok igjen, men vil nok prøve ut en del andre indiske restauranter først. Opplevelsen er desverre ikke hva den en gang var.