Meld deg inn i vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer og tips:

4 kommentar til “Anmeldelse: Agra – indisk topprestaurant?”

 1. G.V.

  Jeg og fire andre venner kjøpte den samme dealen fra Groupon som du og fruen gjorde. Vi var der første uke i januar. Vi var svært spent på hva Agra hadde å tilby. Dette skyldtes hovedsaklig deres rykte som et av Oslos bedre indiske restauranter.

  Det første inntrykket jeg fikk var at den nye beliggenheten, av mangel på et bedre ord, var merkelig plassert. Dette sier jeg ikke uten grunn. Agra flyttet nemlig fra Aker brygge (hvor de lå svært bra til) til et lokale under en bilvei på Vika som var litt vanskelig å finne frem. Attpåtil var stedet relativt trangt, og delte entré med et utested. Av erfaring, vet jeg at beliggenhet og god mat ikke alltid trenger å gå hånd i hånd, så jeg går inn med godt mot. Vi blir mottatt av en gretten eldre herre, som tar i mot jakkene. Dette gjør han mens han snakker i telefon. Deretter finner vi selv veien inn til selve restauranten. Heldigvis var kelneren av en litt hyggeligere karakter. Vi blir plassert på et relativt bra bord (med tanke på at det var julebord), med god armplass. Dette endret seg halvveis under middagen, for da måtte de ta et av bordene våre for å gi plass til noen andre. Så nå satt vi fem personer på et bord beregnet for to, maks tre. For å unngå misforståelser etter endt måltid, velger vi å gi kupongene med engang. Dette viste seg å være et sjakktrekk ettersom vi hadde en vegetarianer med oss. Eieren sa rett ut at de ikke kunne erstatte noen av rettene med vegetarretter. Dette oppfattet vi som et tegn på at de er lite fleksible og ikke spesielt serviceinnstilt. For å ikke skape en dårligere stemning, tar vedkommende en vegetarrett til vanlig pris.

  Vi måtte vente litt, før vi fikk vår første rett (noe vi var forbredt på med tanke på at vi hadde kupong). Linsesuppen med et lite søtt naanbrød var god, og var veldig indisk. I likhet med dere, fikk heller ikke vi noe informasjon om hva vi fikk servert. Dette viste seg uheldigvis å være gjentagende for alle rettene. Deretter fikk vi and (det dere trodde var biff?) med en ekkel ettersmak og en tørr og kjedelig salat. Det var ikke noe indisk over den retten. Det fortsetter videre med stekt kongereke med den samme salaten som forrige rett. Kongereken var god, men jeg forventet mer. Neste på menyen var som du sa kylling. Ikke nok med at det var den samme salaten, men kyllingen var kald og ikke særlig indisk inspirert. Tross dette, hadde jeg ikke mistet motet. Jeg hadde troen på at Agra kunne redde seg inn med hovedretten. Det kan hende dere fikk noe annet enn oss, for lammegryten og kyllinggryten vi fikk, var ikke noe å juble over (jeg har smakt mye bedre indisk mat for en billigere penger på Punjab Tandoori og Tandoori Curry Corner, som er indiske fastfood restauranter på Grønland). Det som likevel fikk begeret til å renne over for alle oss, var naanbrødet. Ikke nok med at vi måtte ut med 80,- for én, men det smakte helt forferdelig. Smaken var en blanding av gammel pølsefett og deig (igjen, jeg har smakt MYE bedre til enn billigere penger). På dette tidspunktet hadde Agra allerede fått strykkarakter av meg, og det skulle godt gjøres å redde seg inn med en vidunderlig dessert. Vi ventet på desserten, og det tok en stund. Det endte med at jeg måtte minne kelneren på det. Desserten var en indisk deigklump som var passe søt og god (lignet på en potet), en skive appelsin og ananas, en liten klump vaniljeis. Tross den gode ”poteten”, vil jeg beskrive desserten med to ord – uinspirert og uinteressant!

  Alt i alt var Agra en utrolig svært skuffende opplevelse. Det som ville vært enda mer skuffende, er hvis jeg faktisk hadde betalt fullpris (700,-). Det kan hende enkeltrettene deres er velsmakende, men 6-retteren til Agra MÅ styres unna.

  Hvis en er på utkikk etter ordentlig god indisk mat, vil jeg personlig anbefale restauranten New Anarkali på Grunerløkka. Noenlunde lik prisklasse som Agra, men på et helt annet nivå.

 2. rush

  Litt dårlig gjort av deg å ringe eieren så tidlig da! :)

Legg igjen kommentar

Anbefalt: Varsle meg ved nye kommentarer på innlegget.