Om bloggen

Rice er en matblogg for den som er glad i velkrydret mat.

Med forkjærlighet for mat, har noen likesinnede funnet ut at vi trenger et sted for å samle oppskriftene og erfaringene som følger med på kjøkkenet. Og når vi først valgte å samle alt på nettet, er det ingen ting i veien for at vi ikke kan dele det med alle! Derfor har matbloggen Rice blitt til. I tillegg til oppskrifter, skriver vi også rett-fra-levra anmeldelser samt andre artikler som omhandler mat som vi tror kan være nyttige for andre.

Det som kanskje skiller Rice-matmonsene fra andre matbloggere er at vi er unge, har skjeggvekst og noe eksotisk bakgrunn. Og nevnte vi kjekke? Denne kombinasjonen gjør at oppskrifter og måten vi gjør ting på kan virke litt uortodokse. Vi innrømmer også med engang at vi er ingen eksperter eller er proffe kokker – så det vi driver med er prøving og feiling. Men krydder og mat med litt «sting» er vi veldig glade i – noe som også reflekteres i våre oppskrifter.

Kontakt oss

De ivrige amatørene som skriver i denne matbloggen er:

Rush

[todo: putt et fint bilde av meg her]

Liker å eksperimentere med tradisjonelle retter og blande det med asiatiske smaker. Prøver å ikke gjøre ting for avansert. Glad i krydder og sterk mat. Med min tamilske bakgrunn, har jeg også et naturlig ønske å skjønne og beherske det tamilske kjøkken litt bedre. Skal derfor prøve å få banket ut oppskrifter fra foreldrene, siden alle oppskriftene de følger kun ligger lagret i deres egne hoder.

Liker godt: Tamilsk og indisk mat, kjøttkaker og retter basert på kylling.
Skeptisk til: Squash(!).

Mugge

Elsker mat, spiser mye mat, prøver mye forskjellig mat, leker med maten og fascineres av mat. Fascinasjon fra matlaging begynte i den norske skolen – i heimkunnskapstimen i 6.klasse på Vålerenga skole. Nå for tiden er det mye jobbing, men det blir gjerne forsøkt laget en og annen rett i uka. Jeg liker å eksperimentere og kan finne på å blande ingredienser som andre vil føle ikke hører sammen, men det ender stort sett med et resultat som metter og gleder ganen. Jeg håper oppskriftene mine kan være til inspirasjon for din kokkehverdag, samtidig som jeg gleder meg til å lese igjennom disse oppskriftene selv om noen år.

Liker godt: Smaksrike tamilske retter som ris med ulike curry. Roti (tamilsk/sør-indisk bakeverk) med chillisambol og annen curry. Biff.
Skeptisk til: ikke så mye av det jeg har smakt. Haggis (nationalretten i Skottland)
Liker ikke å gjøre på kjøkkenet: baking og oppvask.
Spesielle retter jeg har smakt: frosk på GlaMat-festivalen i Stavanger. Bjørn på en restaurant i Oslo. Haggis i Glasgow.

 

Pirre

Pirre

Jeg liker å lage sunne og smakfulle retter med fokus på ferske råvarer selv på mitt stramme studentbudsjett. Med fokus på trening og kosthold, liker jeg å lage sunne retter på ukedagene. I helgene lager jeg heller festligere matretter.

Liker godt: Sushi, thailandsk og italienske retter. Elsker biff.
Skeptisk til: Ål og blekksprut.


Ikke glem å melde deg på vårt populære nyhetsbrev

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer og tips:


FacebookTwitterRSS

Annet